Zaključek božične delavnice

Veržej
15.12.2017

Že dolgo ni bilo tako pestro in veselo v lončarski delavnici Rokodelskega centra v Veržeju. Lončarki Urši se je samo smejalo nad ustvarjalnostjo mladih in starejših na zadnji letošnji božični delavnici. Novi izdelki iz gline, ki so jih udeleženci ustvarjali, so dobivali barvne odtenke in glazurni premaz, ki bo izdelkom po prestani peki v lončarski peči dal neuničljiv sijaj in trdnost.

Najbolj ustvarjalni so bili najmlajši, ki so pohiteli z izdelavo svojih izdelkov in pomembne podrobnosti prepustili starejšim, sami pa odšli raziskovat lončarsko delavnico. A tudi starejši so se dodobra zabavali z ustvarjanjem in vedno znova iskali strokovno pomoč lončarke Urše, da jim slučajno ne bi ušla kakšna pomembna podrobnost pri dokončanju okraska.

Center DUO je tako zaključil s sklopom delavnic v projektu Prleški lončar, kjer v projektnem partnerstvu z Lončarstvom Žuman iz Ljutomera skuša aktualizirati poklic lončarja, razviti nove izdelke, ki bi bili tržno zanimivi za sodobnega kup­ca, predvsem pa v lokalno okolje prinesti nova znanja in spretnosti oblikovanja gline na različne ciljne. Delavnice so se izvajale v okviru 1. javnega poziva LAS Prlekija s podporo Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.