Z Jožetom Dežmanom k Mariji Pomagaj

Veržej
19.02.2015
Že dolgo ni bilo tako zanimivega, sočnega in pestrega večera v Puščenjakovi dvorani Centra DUO kot Srečanje z Marijo Pomagaj ob razstavi, postavljeni njej na čast.

Zgodovinar in avtor razstave K Mariji Pomagaj na Brezje, ki ta čas gostuje v Veržeju, je udeležence skoraj v živo popeljal skozi zgodovino in razvoj narodnega svetišča na Brezjah ter jih v premnogih anekdotah nasmejal in ob enem dal misliti o našem odnosu do Marije, naše identitete in narodne svojevrstnosti.

V pogovoru s predstavnico založbe Družina Manico Ferenc je predstavil raziskovanje tega Marijinega svetišča v srcu Gorenjske, ki ga vodijo frančiškani in predstavil trenutno knjižno bero, ki podrobneje predstavlja duhovno in kulturno plat marijanskega naroda na južni strani Alp.

Pester pogovorni večer so z živahnimi glasovi in instrumentalno izvedbo Marijinih pesmi popestrili otroci župnijskega otroškega zbora ter Ivančičeva dekleta. Navzoče je v pozdravni besedi nagovoril tudi direktor Zavoda Marianum Janez Krnc in zaželel, da bi lahko z don Boskom vsak vzkliknil, da je vse naše delo pravzaprav Marijino delo. Prireditev je že vešče pripravil in povezoval vodja Centra DUO Ivan Kuhar.

Razstavo si lahko še vedno ogledate v Centru DUO Veržej.