Visoki obiski na Miholovem sejmu

Veržej
27.09.2015

Kot vsako leto je tudi letos Miholov sejem spremljal bogat kulturni in družabni program. Predstavili so se domači ustvarjalci, Zadnji moment in tamburaški orkester, program pa sta povezovala, čeprav še mlada, že stara mačka Miholovega odra, Jernej in Melani.

Društvo za promocijo in zaščito prleških dobrot je tudi letos razglasilo rezultate ocenjevanja prleške tünke. Na ocenjevanje je sad svojega težkega a lepega dela poslalo 10 ponudnikov. Vsi so prejeli zahvale za pristno ohranjevanje te zaščitene prleške dobrote.

Zlato priznanje so prejeli Daniel Vargazon iz Cvena, MArjan Koroša iz Križevec pri Ljutomeru in Panvita Mir d. d. iz Gornje Radgone. Srebrno priznanje so prejeli Nataša Rauter, Nada Metličar in Jože Rauter. Bronasto priznanje pa je prejela Marica Legen.

Prav tako so oder in klopi ob njem napolnili člani otroških folklornih skupin ter njihovi starši. Bučne aplavze so prejele vse nastopajoče skupine: Folklorna skupina Vrtca in OŠ Veržej, Folklorna skupina Trütrce OŠ Stročja vas, Folklorna skupina Vrtca Stročja vas, Otroška folklorna skupina OŠ Miška Kranjca Velika Polana ter Otroška folklorna skupina TKD Babinci.

Seveda je ob vseh dogodkih nagrajencem in sodelavcem v imenu organizatorja Občine Veržej čestital in podelil priznanja župan Slavko Petovar.

Veseli smo, da Miholov sejem privabi tudi veliko obiskovalcev iz drugih krajev. Med njimi smo opazili tudi ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, g. Dejana Židana. A ne glede tako visoke obiske se je Miholov sejem v teh letih že pošteno ukoreninil. Pred leti ga je zalil dež, sonce je tudi že sijalo nad njim, pa tudi letošnje vetrovno vreme ga ni odneslo, tako da se že veselimo prihodnjega. Lepo vabljeni že sedaj - pa tudi če bo sneg :)