Visok »delovni« obisk iz Rima

04.09.2014

Včasih se zgodi, da pokliče salezijanski predstojnik in prosi za prenočišče. A tokrat ni prosil samo zase, temveč za visok obisk iz Rima. Na svoj prvi »delovni« obisk je v Slovenijo prišel pokrajinski svetovalec za salezijansko pokrajino Osrednja-severna Evropa, kamor spada tudi naša domovina.

Tadeusz Rozmus je bil spomladi izvoljen za člana vrhovnega sveta salezijanske družbe kot pokrajinski svetovalec za eno izmed dveh evropskih salezijanskih pokrajin. Po rodu je Poljak in je dolga leta deloval na Poljskem in v Italiji, nazadnje kot ravnatelj salezijanskega zavoda v Perugi. V tem času se spoprijemlje s spoznavanjem svoje nove službe, zato obiskuje salezijanske ustanove širom Evrope, ki so mu zaupane.

Na kratkem obisku si je pod vodstvom našega inšpektorja Janeza Potočnika ogledal našo ustanovo, se podrobneje seznanil z delovanjem vseh treh enot Zavoda in se srečal s salezijanci in nekaterimi zaposlenimi ter jim prenesel pozdrave vrhovnega predstojnika salezijancev Angela Artimeja. Ni skrival občudovanja Veržeja in zaželel še naprej uspešno delovanje v evangeljskem duhu za vzgojo in izobrazbo mladih in potrebnih.