Poletna šola violončela

24.08.2014

Poletne šole za violončelo se je udeležilo osem učenk Glasbene šole Ljutomer, Murska Sobota in Zasebne glasbene šole Parnas Domžale. Šolo je organizirala profesorica Zdenka Kristl Marinič, vodja glasbene šole Parnas.

Mlade violončelistke so se v Veržeju veliko naučile, kajti delo je potekalo v dveh skupinah in sicer program za zaključni nastop ter skupinsko delo. Pouk potekal od igranja resne glasbe, klasike do zahtevnejših del, kot je igranje v operi. Največji poudarek pa je bil dan učenju tehnike igranja violončela. Tako je bilo skozi cel dan in še pozno v noč iz stavbe Zavoda Marianum v Veržeju moč devet dni slišati nežne zvoke violončela.

Na tej prvi poletni šoli za učenje violončela v Veržeju so si tudi dekleta sama med seboj pomagala. Skratka znanje so si nadgradila in ga bodo odslej s pridom uporabljala pri svojem nadaljnjem študiju v glasbenih šolah. Za zaključek poletne šole za violončelo so pripravili kar tri nastope: prvega v soboto za zaposlene in goste Marianuma, v nedeljo pa so obogatila sveto mašo ter pripravili koncert v Kulturnem domu v Veržeju, kjer so dekleta nastopila kot solistke ter v komornih skupinah.

Foto: G. Valič