Oratorij za družine 2022

Veržej
08.07.2022

»Trinajst let že prihajamo sem, da smo otroci že skoraj odrasli. Hvala za vse in spet srečamo naslednje leto, štirinajstič!« Tako je zapisala družina Hodnik ob zaključku letošnjega Oratorija za družine, ki je potekal v Veržeju od 1. do 8. julija.

Kljub skrbem voditelja Primoža Korošca so dnevi potekali ustaljeno in pestro. Ob sproščenem oratorijskem ozračju, ki so ga družine preživele skupaj, so potekale delavnice, predavanja in prostočasne dejavnosti. Na letošnjem oratoriju je bil tudi salezijanski inšpektor Marko Košnik, ki je za starše pripravil tri tematska srečanja na temo sv. Frančiška Saleškega, čigar 400. obletnice smrti se letos spominjamo.

Otroci so v tem času imeli v treh starostih skupinah svoj program, ki so ga vodili prizadevni animatorji s s. Zaliko Svenšek in Primožem Korošcem. Drugi, že znani »gost« letošnjega oratorija za družine pa je bil mladi salezijanec Gregor Markelc, ki je poskrbel za pripravo in animacijo skupnih trenutkov, velikih iger in skupnih molitev.

Malo manj kot stotinja udeležencev se je kar težko poslovila in se odpravila nazaj v vsakdanje življenje. V povezanosti in prijateljstvu ter lepih spominih in molitveni navezi se bodo ponovno srečali prihodnje leto, če ne prej.