Nogometni kamp

16.08.2014

Nogomet jaz igram, ves predan Jezusu … je od 10. do 14. avgusta odmevalo po sončno, deževni prleški pokrajini, natančneje Veržeju. V tretje gre rado in res nam je šlo to leto zelo dobro. Šestnajst mladih nadobudnih udeležencev (kar je največ do sedaj) je vsak dan na igrišču spoznavalo nogometne veščine s strani dveh trenerjev – Merlina in Jocota. Jezusov fairplay pa so fantje vsak dan spoznavali pri katehezah, katere so pripravljali salezijanci. Po napornih treningih smo se sprehodili do Banovcev, kjer smo se namakali, poiskali žensko družbo, zaman poskušali potunkati Grega in popili mnogo vode.

Bili smo tudi v Turnišču, kjer smo imeli posebno mašo, saj sta se le pri tej srečali naši nogometaši v svojih dresih in pa sestre klarise v svojih redovnih oblekah. Pri maši so nas ločevale rešetke, združeval pa nas je oltar Jezusa Kristusa, na katerem je daritev vodil letošnji novomašnik Janez, ki nam je na koncu podelil novomašni blagoslov. Po sveti maši smo se posladkali s samostanskimi dobrotami, opatinja pa nam je za rešetkami opisala samostansko življenje prežeto z molitvijo in delom. Vsi zelo poduhovljeni smo se po obisku samostana odpravili nazaj proti Veržeju kjer nas je zvečer pod žarometi čakala tekma proti mladim iz društva Družina in življenje. Bilo je lepo in skupaj smo se veselili v Gospodu.

Ob večerih smo sušili nogavice, sledila sta peka ob ognju ter prošnja Bogu za mirno noč in naslednji dan. Imeli smo tudi to milost da smo lahko spoznali domačo lončarsko obrt, sami zgnetli glino in si izdelali kakšno čašo ali posodico – imeli smo se lepo.

Tako smo prišli do zaključka nogometnega kampa. Padel je zadnji gol, pojedli smo zadnje kosilo in še zadnjič prejeli trenerjeve napotke – ne samo za nogomet, ampak tudi za življenje, kako vse to, kar smo se naučili, uporabiti v vsakdanjem življenju. Upamo da se naslednje leto zberemo še številčnejši na že četrtem nogometnem kampu.
Bosko team animatorji