Kljub dežju se Veržej počasi pripravlja na svoj veliki dan Miholovo. Da bo Božja hiša urejena, bodo skupno poskrbele skupine žena, ki redno čistijo cerkev in župnišče, domače dobrote se tudi že pripravljajo pri dobrih gospodinjah, program se pripravlja in razstava se postavlja. Zavod Marianum pa je kot vsakokrat doslej odprl vrata za najokusnejše prleške dobrote - tünko in meso iz zaseke.
Ocenjevalnka komisija Društva za promocijo in zaščito prleških dobrot tudi letos ni imela lahkega dela. Članice komisije so s svojimi očmi, nosom in jezikom kritično in izostreno ogledovale, vonjale in okušale proizvode 10 proizvajalcev, ki so svoje dobrote poslali na ocenjevanje. Po protokolu so obdelale vsak izdelek posebej, ga ocenile in pripravile zapisnik.
Kdo je letošnji najboljši izdelovalec tünke in mesa iz zaseke, pa bo znano na prireditvi Miholov sejem. Zato vabljeni, da spoznate nagrajence in okusite dobrote Prlekije.