Marija Pomočnica obiskala sv. Mihaela

Veržej
19.05.2019

Nedeljsko slovesnost ob prazniku Marije Pomočnice smo pričeli v župnijski cerkvi sv. Mihaela z molitveno uro za duhovne poklice, sledila je procesija s kipom Marije Pomočnice – tokrat je z nami sodelovalo tudi vreme – do dvorišča Marijanišča, kjer je potekala sveta maša, ki jo je vodil upokojeni nadškof dr. Marijan Turnšek. Sveto mašo je obogatila slavilna skupina Veselje iz Radencev.

Marija Pomočnica že dobro stoletje združuje v Veržeju romarje, vernike in župljane. S svojo prisotnostjo je nema priprošnjica, ki prisluhne prošnji vernika. Nanjo se obračamo v molitvi, v lepih trenutkih življenja, še posebej pa v preizkušnjah. Naj varuje še naprej – naše domove, naša polja, nas.

Izraz hvaležnosti je vsakoletna slovesnost, ki jo obogatijo številni – poleg mašnikov in duhovnikov seveda tudi romarji in podporniki Marijanišča. Ob zaposlenih v Zavodu Marianum in članov župnijskih organizacij župnije Veržej seveda tudi številni podporniki Marijanišča – gospod Marjan Šadl, ki je tudi tokrat poskrbel, da je bila Marija v cvetju, bralci pri svetih mašah, ministranti, pevci, gasilci, ki so Marijo varno prenesli nazaj v Marijanišče, domačini, ki so poskrbeli, da smo se ob koncu zaustavili ob zakuski in tako potrdili pravo prleško gostoljubnost ter številni drugi.

Marija Pomočnica se je vrnila v kapelo Marjanišča, kjer vas pričakuje, da se ji priporočite – v slabem in dobrem!