Kulturno bogato poletje

19.06.2014

V Centru DUO je množica domačinov in gostov pospremila odprtje kar dveh bogatih razstav in blagoslov zemljank in igral v Trio kampu.

Vokalna skupina Jua (sonce) iz Središča ob Dravi je s pesmijo vse navzoče povabila v Trio kamp, kjer je nova otroška igrala predstavil Janez Krnc, Jože Brečko pa jih je nato blagoslovil. Prav tako je blagoslovil tudi zemljanke, da bi se gostje in obiskovalci v njih dobro počutili in se oddahnili.

Program se je nadaljeval v zunanjem atriju Centra DUO, v katerem je vodja Centra DUO Ivan Kuhar predstavil razstavo Tuj izraz, domač odraz – razstavo rokodelskih mojstrovin misijonskih dežel v Puščenjakovi dvorani. Vse poletje bodo na ogled predmeti iz bogate zbirke salezijanskih misijonarjev, ki jih hrani Salezijanski inšpektorat v Ljubljani.

Druga razstava, ki je na ogled v Ekomuzeju, pa je združila Srednjo šolo za gostinstvo in turizem iz Radencev, Društvo kmečkih žena Križevci-Veržej in Zavod Marianum v Projektu Prlek'ja (sofinancirano iz programa LEADER, LAS Prlekija). Pod strokovnim vodstvom doc. Sonje Šterman so pripravili prleške pogrinjke z domačimi recepti. Zadovoljni obiskovalci so si z zanimanjem ogledali obe razstavi in se ob koncu ustavili še ob prleških dobrotah, ki so jih pripravili dijaki omenjene srednje šole.