Končal se je drugi KariKamp

Veržej
09.07.2015
Z zaključno prireditvijo v Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum se je včeraj končalo počitnikovanje za 18 otrok in 8 animatorjev, ki sta ga pripravila Zavod Marianum Veržej in Škofijska Karitas Murska Sobota z župnijskimi Karitas iz murskosoboške škofije.

Otroci z animatorji so se staršem najprej predstavili po skupinah, sledila je razglasitev rezultatov ocenjevanja pospravljanja šotorov v Trio kampu, kjer so spali, prikazali so nekaj folklornih plesov, ki so se jih naučili na delavnici, starše pa so nasmejali še s pravim prleškim skečem.

A program drugega KariKampa, ki je potekal od 5. do 9. julija, je obsegal še veliko več. Udeležili so se rokodelskih delavnic, ki so potekale v novi učni rokodelski delavnici v Centru DUO, obiskali so čebelarski muzej na Krapju in spoznali postopek pridelovanje medu ter poskusili medene dobrote. Terme Banovci so jim nudile odlično zabavo in osvežitev v vročih dneh, animatorji pa so organizirali družabne večere ob ognju in vodne igre. Pozabili niso niti na jutranjo in večerno misel, sodelovali so tudi pri sveti maši.

K pestremu programu so pripomogle že zgoraj omenjene organizacije, pridne članice župnijskih Karitas iz Prlekije, sam program pa so izpeljali animatorji pod vodstvom Ivana Kuharja, ki je bil tudi duša vsega dogajanja.