KariKamp

14.07.2014

KariKamp, ki sta ga organizirala Zavod Marianum Veržej, Karitas in animatorji ZAO, je v Trio kampu Centra DUO nekaj nad 20 otrokom, pod vodstvom animatorjev in Ivana Kuharja, omogočil preživetje zanimivih in pestrih počitniških dni.

Petdnevni program je bil bogat in raznolik. Prepletali so se delavnice pletenja slame, oblikovanja gline, druženje ob tabornem ognju, sladkanje ob dobrotah članic Karitasa, uživanje ob risankah, proste ure v igralnici Marijanišča in na igralih v Trio kampu, kopanje v Banovcih, igranje nogometa. A to še ni vse. Otroci so spoznali folklorno skupino in prisluhnili domačim pevcem Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej, spoznali nekaj plesnih korakov, se zabavali na pikniku ob krušni peči, sodelovali pri sveti maši.

Za nameček se je v Veržeju ustavila manjša cirkuška družina in smo si ogledali del njihove predstave z akrobacijami, ki pa jo je prekinil dež. Zabavno je bilo spanje v šotorih, iz katerih nas tudi deževne noči niso pregnale, pa priprava in posprava miz za obroke z ugotavljanjem, da bi kaj takega lahko počeli tudi doma ...

Spoznali smo nove prijatelje in v igri in smehu doživeli čudovite trenutke. To so najlepše pokazala vesela lica otrok, ko so se zadnji dan s težavo poslavljali, da je že konec. Razšli smo se z upanjem, da bo kamp postal tradicionalen in da se naslednje leto otroci zberejo v še večjem številu ter spoznajo nove prijatelje na KariKampu.

Vsem, ki ste omogočili otrokom nekaj nepozabnih dni, najlepša hvala.

besedilo Pavel Koroš; foto Ivan Kuhar