Dežela revščine in bogastva

Veržej
06.07.2022

Društvo IniciativAngola je pripravilo potujočo razstavo z naslovom »Dežela revščine in bogastva – Potovanje po Angoli«. Sestavlja jo 50 fotografij priznanega koroškega fotografa Karlheinza Fessla. Ta je leta 2016 vzljubil tako Angolo kot poslanstvo sester salezijank. Z izbranimi fotografijami odpira vpogled v življenje v tej deželi in prikazuje, kako se sestre soočajo z aktualnimi izzivi.

Misijonsko razstavo IniciativAngola si lahko ogledate v Rokodelskem centru DUO Veržej od julija do septembra 2022.

Dežela visoke stopnje smrtnosti otrok in mladih, raznolikosti narave in divjih odlagališč, dinamitov in min, prav tako pa tudi dežela, v kateri Sveti Duh po delovanju sester salezijank in salezijancev prevzema mlade in jim s pomočjo vzgoje in izobrazbe pomaga k boljši prihodnosti.

Leta 2004 so na avstrijskem Koroškem salezijanci ustanovili društvo IniciativAngola, katerega cilj je pripravljati mlade ljudi na prostovoljstvo v Angoli in drugih misijonih, organizirati prireditve in akcije ter prihodke in darove pregledno izročati pomoči potrebnim v teh misijonih.

Pričujoča razstava je le ena izmed mnogih pobud za ozaveščanje, da smo kot ljudje dolžni pomagati drugim. Vabljeni, da obiščete razstavo in se pustite nagovoriti podobam angolskega vsakdana.