Davčni vidiki poslovanja rokodelcev

Veržej
19.06.2015
Center DUO je za srečanje rokodelcev povabil davčno svetovalko z licenco in sodno izvedenko davčne smeri Boženo Macarol, ki je spregovorila o davčnem vidiku poslovanja rokodelcev.

Kaka dva ducata rokodelcev z obeh strani Mure se je zgrnilo v Marijanišče, kjer je gospa Božena takoj odložila formalni pristop predavateljice in rajši prisluhnila predstavitvam rokodelcev in njihovim vprašanjem ter težavam pri poslovanju. Ob sproščenem pogovoru se je dotaknila pravne ureditve statusov rokodelcev, izdaje in urejenosti računov, pa tudi pokojninskega statusa glede na že sprejeto in nove predloge zakonodaje.

Gospa Božena Macarol je vključena v strokovno skupino, ki pripravlja tudi krovni zakon o rokodelstvu, ki ga na pobudo Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije pripravlja Obrtne zbornice Slovenije, zato je ob konkretnih odgovorih rokodelcem predstavila tudi dejavnosti na tem področju.

Ura in pol je minila prehitro, zato se je pogovor nadaljeval še ob skromni pogostitvi za vse udeležence. Na splošno so se strinjali o dobri izbiri tako teme kot pristopa z željo, da se taka srečanja še nadaljujejo.