14. razstava pirhov slovenskih pokrajin in košar velikonočnih jedil

Veržej
22.03.2024

Letošnja »velikonočna« razstava v Rokodelskem centru DUO Veržej prinaša pester in zanimiv pogled v običaje in navade velikega tedna in velike noči. Prvič smo na razstavi povezali postni in velikonočni čas s postavitvijo izvirnih postaj križevega pota, ki nas pripeljejo do Puščenjakove dvorane, kjer so v prikazu domače mize razstavljeni pirhi in košare za velikonočni žegen.

14. RAZSTAVA PIRHOV SLOVENSKIH POKRAJIN IN KOŠAR VELIKONOČNIH JEDIL je na ogled od 22. marca do 12. aprila 2024, v Puščenjakovi dvorani Centra DUO Veržej, vsak dan od ponedeljka do petka od 9.00 do 15.00 ure, v soboto od 9.00 do 12.00 ure (nedelje in prazniki zaprto).
Za skupine tudi po dogovoru.

V pestri razstavi pirhov se večkrat srečata tradicija in sodobni pristopi krašenja. Predvsem otroci v vrtcih in učenci v osnovnih šolah so ustvarjalni v različnih tehnikah, ki si jih je vredno ogledati. Poleg pirhov so na ogled postavljene tudi košare za velikonočni žegen.

Na razstavi se letos predstavlja 10 skupin iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol, 15 posameznikov, rokodelcev in društev, ki so skupaj izdelali in pobarvali 229 pirhov ter 8 starejših pletenih košar s prti za velikonočni žegen z Gorenjske, Zgornje Savinjske in vzhodnega dela Štajerske.