Praznik kulture ob odprtju slikarske razstave

Veržej
06.02.2017

Občina Veržej je v Puščenjakovi dvorani Centra DUO slovesno obeležila slovenski kulturni praznik. Dvorana je bila premajhna za vse, ki so se zbrali ob odprtju slikarske razstave Marije Zver, rojene Škrlec. Njej in Občini Veržej je v veliko čast, saj je to njena prva samostojna slikarska razstava.

V nagovoru je župan Slavko Petovar izpostavil pomen kulture in njeno 120-letno usidranost v Občini Veržej, za zaključek pa je tudi sam ponosno zrecitiral Prešernovo Vrbo. Obiskovalce je pozdravil tudi direktor Zavoda Marianum Veržej, ki je tokratni gostitelj obhajanja praznika in razstave, in v slikah Marije Zver nakazal vso ljubezen, ki jo je na platna prenesla iz narave, odnosov in občutkov.

V kulturnem programu, ki ga je zasnoval in s pomočjo Melani Korošec vodil Ivan Kuhar na gugalniku dr. Franca Kovačiča, so nastopili Moška vokalna skupina KD Slavko Osterc Veržej, Vokalna skupina Spominčiče KD Turnišče in Prijateljski trio iz Renkovec. Slikarkino delo je predstavil Oskar Sovinc, mentor likovnih kolonij Zveze Društev upokojencev Slovenije. Seveda je največji aplavz požela Marija Zver, ki se je s kleno besedo predvsem zahvalila vsem obiskovalcem in vsem, ki so omogočili njeno prvo samostojno razstavo v rojstni občini. Marija se je namreč rodila v Banovcih. Za ta dogodek pa ima zasluge Marijina dolgoletna prijateljica Ema Tibaut. Slikarsko razstavo v Puščenjakovi dvorani Centra DUO dopolnjuje razstava ročnih del vezenja Dragice Uršič iz Maribora.

Razstavo sta uradno odprla veržejski župan Slavko Petovar in županja Občine Turnišče Vesna Jerala Zver.

Kulturni večer se je sklenil z dolgim ogledom razstave med sproščenim klepetom in čestitkami ter gostoljubno pogostitvijo za vse obiskovalce v trgovini Centra DUO.

Vabljeni na ogled razstave vse do konca marca.