Praznično družinsko silvestrovanje

Veržej
01.01.2016

Med novoletnimi prazniki Zavod Marianum ni sameval. V soorganizaciji s Praznično, revijo založbe Družina, so k nam prišle družine na praznovanje in razne dejavnosti, ki smo jih pripravili.

Železni repertoar so sestavljali ustvarjanje z glino v rokodelski delavnici, pokušina domačih prleških vin in kopanje v Termah Banovci. Seveda pa so se družine hitro "razdelile" v interesne skupine: mladi so skupni čas ob raznih dejavnostih preživljali v igralnici, starejši pa ob Štrku in Kovačičevi dvorani ter ob srečanju z Danijem in Vilmo Siter. Manjkal ni niti pravi zimski piknik na dvorišču Zavoda, kjer je vse pogumne čakal sladki kostanj in okusne pice.

Silvesterski večer se je začel z zahvalno sveto mašo, ki jo je vodil direktor Zavoda Peter Pučnik, se nadaljeval s slavnostno večerjo in skupnim zabavnim programom v Kovačičevi dvorani, kjer so marsikoga zasrbele pete ob ansamblu Doubletej in "hišnih" glasbenikih. Opolnoči se je hiša razsvetlila v svetlobnih učinkih pirotehničnih sredstev, obrezno pa je v zmernih potokih stekel tudi šampanjec. Mnogi so ob obloženem bifeju, v prijetni glasbi in dobri družbi vztrajali skoraj do jutra.

Novo leto se je za družine začelo veselo, a ne veseljaško, sproščeno, a ne banalno ter v povezanosti med seboj in z Bogom. Naj bo tako vse leto!