Pestro veržejsko poletje

Veržej
15.08.2018
Kakor vsako poletje, se tudi letos v Marijanišču počasi zaključujejo mnogi programi za otroke, mlade in družine, ki so v različnih skupinah in sestavih preživeli del poletja v naši ustanovi, bodisi na naših programih ali pa z lastnimi programi.

V prvi polovici meseca julija je v Marijanišču potekal Oratorij za družine, na katerem se je zbralo 19 družin iz vse Slovenije. Počitniški teden so preživeli z mislijo na poklicanost, ki sta ga vodila salezijanca Peter in Primož z ekipo animatorjev. Za njimi je naša hiša gostila družine iz Kolpingove zveze.

Tudi v Centru DUO ni bilo mirno, saj je pod budnim očesom Ivana potekal Ustvarjalni kamp, na katerem so otroci Slovenije ustvarjali in se učili rokodelskih spretnosti na zabaven način.

Poletju bi verjetno nekaj manjkalo, če ne bi organizirali župnijskega oratorija. Na oratoriju, ki ga je vodil Primož, se je zbralo nekaj več kot 70 mladih od tega okrog 20 animatorjev iz Veržeja, Križevcev in drugih bližnjih krajev, ki so preživeli pester teden v družbi škofa Barage.

Konec julija pa so naš dom do zadnjega kotička za dva tedna že tradicionalno napolnile družine iz društva Družina in življenje (DIŽ) s svojim pestrim in dejavnim programom. Za njimi so pod našo streho našle zatočišče še družine, ki so se udeležile duhovnih vaj z g. Stankom Gerjoljem.

Seveda pa se poletje za salezijansko skupnost v Veržeju, za prizadevne zaposlene in sodelavce v Marianumu še zdaleč ni končalo. Tudi konec poletja bo pester, bogata pa bo tudi jesen in veseli smo, da lahko gostimo tako različne skupine, družine in mlade ter s tem bogatimo duhovni in osebnostni napredek naših gostov.