Obisk vodstva Čebelarske zveze Slovenije

Veržej
11.12.2015

Na svoji poti po Sloveniji je kombi Čebelarske zveze Slovenije prispel tudi na obisk v Veržej. V Marijanišču je predsednik ČD Veržej Alojz Novak sprejel predsednika ČZS g. Boštjana Noča. Ob zbranih čebelarjih Občine Veržej so ga pričakali še župan Slavko Petovar, vodstvo osnovne šole Veržej in Zavoda Marianum Veržej.

Na kratkem srečanju ob obloženi mizi prleških dobrot se je Alojz Novak zahvalil predsedniku in vodstvu Čebelarske zveze za številne in uspešne pobude tako za zaščito čebel kot za razvoj in promocijo čebelarstva in medu, ki jih uspešno izvajajo tudi v čebelarskem društvu Veržej v sodelovanju z mnogimi lokalnimi partnerji.

Tudi župan Občine Veržej Slavko Petovar se je z veseljem pridružil zahvali ob visokem obisku in dodal, da bo Občina še naprej naredila vse za povezovanje in razvoj tako čebelarstva kot promocije medu, začenši od zakonskih subvencij kot ozaveščanja v osnovni šoli in s sodelovanje pri lokalnih pobudah in prireditvah.

Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč je predstavil namen obiska posameznih čebelarskih društev širom Slovenije, najprej zaradi povezovalnosti in zaradi boljšega sodelovanja. Na kratko je povzel prizadevanja za razglasitev svetovnega dneva čebel. Žal je tako, da ta prizadevanja slovenskih čebelarjev bolj cenijo v tujini kot doma. A kot je dejal g. Noč, je v to vredno vlagati trud in napor, tudi z obiski po Sloveniji. Ne gre le za še en dan v vrsti raznoraznih svetovnih dni, temveč je zadaj veliko več. Gre za temeljno spremembo miselnosti in delovanja za ohranitev naravnega okolja in z njim povezanega življenja ljudi, kar najbolj odražajo prav čebele s svojim delom. Vesel je, da se spremembe začenjajo na lokalni ravni, od načrtovanj zasaditve domačih vrst do urejanja čebelam prijazne krajine. Konec koncev s tem čebelarji dobivajo pogoje za normalen gospodarski razvoji, vsi ljudje pa zdravo življenjsko okolje in najbolj zdrav produkt čebel, med.

Zahvalil se je za pripravljenost in sodelovanje Čebelarskemu društvu Veržej ter vsem  v Občini Veržej, da bi še dalje skrbeli za čebele in posledično za kvalitetno življenje prebivalcev.

Naj medi!