Družinsko silvestrovanje

Veržej
01.01.2019

Že tradicionalno ob prehodu iz starega v novo leto Marijanišče napolnijo družine iz vse Slovenije. Tudi tokrat se je zbralo 25 družin, ki so si zadnje dni starega leta vzele čas za skupno preživljanje v mirnem in prijaznem okolju prleških ravnic.

Skupni program, ki smo ga pripravili salezijanci in sodelavci Zavoda Marianum, se je začel že v soboto, 29. decembra, ko so se družine na prvem skupnem veselem večeru predstavite in se »udomačile«, vsaj tiste, ki še niso domače v naši hiši. V nedeljo je starše nagovoril Peter Pučnik s temo »Volk sit in koza cela«, najmlajši in mladi pa so se podali v rokodelsko delavnico Centra DUO in ustvarjali iz gline in slame. Popoldne so si nekateri privoščili kopanje v termah, nekateri pa so vzeli pot pod noge in si ogledali medene hiše v čebelarskem muzeju Tigeli. Večer pa so si popestrili z ogledom božične vasi Banovci.

Tudi zadnji dan starega leta je večina preživela v ustvarjanju, sprehodih in se Bogu zahvalila za iztekajoče se leto pri družinski sveti maši. Po slovesni večerji se je začel silvestrski program v Kovačičevi dvorani Marianuma, kjer so ob igrah, petju in plesu dočakali novo leto in si voščili zdravo in blagoslovljeno 2019.