AnimaKamp

09.09.2014

V soboto in nedeljo, 6. in 7. septembra, smo se v Veržeju družili animatorji iz murskosoboške škofije. Razlog je bil AnimaKamp oziroma jesensko srečanje animatorjev oratorija te škofije.
V soboto smo se najprej odpeljali na Ptuj, kjer smo se pridružili mariborski nadškofiji na jesenskem srečanju animatorjev oratorija. Razdelili smo se v skupine in po skupinah tekmovali v veliki igri. Potem smo v teh skupinah pripravili še nekaj stvari za sveto mašo. Pri sveti maši so se nam pridružili ptujski animatorji pevci, ki so popestrili to sveto mašo.
Po maši smo se malce okrepčali in krenili nazaj proti Veržeju. V Veržeju nas je že čakal naš picopek Marko. Tudi Janez mu je malo pomagal. 
Po kosilu smo se odpravili na kopanje v Banovce, kjer smo med plavanjem poslušali razne zgodbice s pomurskih oratorijev, delili ideje in nasvete soanimatorjem.
Ko smo prišli iz Banovcev, je bila ura 20. To pomeni začetek košarkaške tekme Slovenija : Dominikanska republika. Kot zvesti navijači smo si tekmo ogledali in hvala Bogu navijanje ni bilo zaman. Po ogledu tekme smo si pripravili večerjo. Ob ognju smo pekli hrenovke in pajali kruh. Tudi za sladico smo poskrbeli ter spekli banane s čokolado. Večerjo smo zaključili v krogu s petjem pesmi...
Sledila je še lepo pripravljena večerna molitev v kapeli. Po molitvi smo se odpravili spat.
V nedeljo zjutraj smo še pred sveto mašo ovrednotili letošnje oratorije. Zanimalo nas pa je predvsem tudi, kako pomemben je AnimaKamp. Vsi smo se strinjali, da je pomemben za skupno vrednotenje izvedenih oratorijev, za druženje animatorjev iz različnih župnij, deljenje idej, nasvetov, ter še česa med soanimatorji, mentorji ter vodji oratorijev.
AnimaKamp smo zaključili s sveto mašo v župnijski cerkvi ter sklenili, da se prihodnje leto spet srečamo.