Kakor otroci ...

Veržej
07.07.2017

Tradicionalni Oratorij za družine, ki ga pripravlja Marijanišče, je tudi letos napolnil veržejsko salezijansko ustanovo s številnimi družinami, veliko veselja, pesmi in smeha.

Vsi udeleženci so postali kakor otroci, drug do drugega in do Boga, kar je bila tudi glavna tema letošnjega enotedenskega druženja, ki ga je pripravil direktor Peter Pučnik z domačimi in gostujočimi animatorji. Teden (skoraj) brezskrbnih počitnic so zapolnili kopanje v bližnjih termah, nedeljski izlet na Goričko, organizirani družabni večeri, obiski pri ekoloških kmetovalcih, ustvarjanje v lončarski delavnici Centra DUO, zabavne igre in zaključni družabni večer Družina ima talent.

Ob vsem tem nihče ni pozabil na Boga, saj je namen samega oratorija za družine prav duhovnost vsakdanjega življenja. Molitev je bila sestavni del dnevov in vključena v vse druge prostočasne dejavnosti, čeprav je svoj višek doživela pri skupnem srečanju ob oltarju pod milostnim kipom Marije Pomočnice.

Kar težko se je bilo raziti po prehitro minulem tednu, a leto se bo hitro obrnilo in vsi so že pripravljeni na pester oddih prihodnje leto.