Duhovne vaje članov ZMP

Veržej
26.03.2017

Člani Združenja Marije Pomočnice Murska Sobota, Maribor, Lj.-Rakovnik smo imeli od 24. do 26. marca 2017 duhovne vaje v Marijanišču v Veržeju. Duhovne vaje je vodil g. Tone Ciglar SDB, duhovni voditelj ZMP na slovenski ravni. Spremljala sta nas tudi duhovna voditeljica ZMP Murska Sobota s. Cecilija Hozjan HMP in g. Marko Košnik SDB z Rakovnika.

Skozi celoten vikend, zbralo se nas je okrog 50, smo se skupaj zbirali v molitvi rožnega venca, križevega pota, hvalnic in seveda vsak dan pri sv. maši. V petek je bil uvodni večer, ko smo razmišljali ob vezilu vrhovnega predstojnika za leto 2017 »Družina smo«; v sobotnem dopoldnevu o Mariji, ki nam jo podaja Božja beseda; razmišljali pa smo tudi o poklicu biti član ZMP: »Zakaj ste rekli DA?« Da moramo Marijo v svojem življenju posnemati korenito, da mora naša pobožnost občudovanje Marije voditi v pobožnost posnemanja Marije, da moramo posnemati Njeno vero, držo in ljubezen. Na začetku naše poti ni gotovosti, tako je bilo tudi pri Mariji, saj Bog samo kliče. Marija ni vsega razumela, je pa sprejela. Pri Sv. Duhu ni nič nemogoče.

Član/ica ZMP je poklican, da z veseljem zapoje svoj magnifikat kot Marija. Skupaj ustvarjamo veselje – občestvo je veselje in naša kozmetika za dušo je spoved. Čista duša je veselje. Tudi skozi don Boskove oči smo obdelali blagre, ki so najprej Jezusovo življenjsko vodilo. Šele nato jih z besedo in življenjem predstavi nam. Lahko jih živimo tukaj in sedaj. Blagrovan je srečen, blagoslovljen, blažen človek.

Druženje je potekalo v miru in zaupanju, kako moramo biti kristjani v tem svetu luč, sol, veselje, sreča; gre torej za svetost vsakdanjega življenja – da vsepovsod prinašamo svetlobo, luč in luč so naša dobra dela.

Povzeto po zapisu Mihaele Žökš, predsednice ZMP Murska Sobota, več na hmp.si